Physalis Chutney – oppskrift

Physalis_slider

Physalis er noe av det beste jeg vet å dyrke. De spirer og vokser villig og blir vakre planter som har noe å by på gjennom hele sesongen. Det kommer søte små blomster som etterhvert utvikler seg til små lykter som beskytte de søte små bærene. Snakk om en renslig plante. Hver dag i august bodnes nye bær som faller ned på bakken. Jeg samler dem i en kurv som står i vinduskarmen sånn at de kan ettermodnes litt før vi spiser dem.

Physalis sirkel Physalis er gode å spise som de er. Vi er vant til å se dem som pynt på drinker og kaker, men de egner seg til så mye mer. Her skal det etterhvert lages både dessertpai og marmelade, men først måtte jeg teste hvordan de funker som chutney. Etter noen søk på ulike oppskrifter på nettet laget jeg min egen oppskrift med ingefær.

Første gang vi smakte denne, ble den servert lunken til tapas med spanske kjøttboller og forskjellige oster. Det smakte kjempegodt!

Physalis_koking

Ingredienser
2 dl sukker
1/2 dl vann
1/2 gul løk finhakket
200 g Physalis
2 ss finhakket ingefær
salt og pepper

Fremgangsmåte
Kok sukker sammen med vannet sånn at det smelter. Rør inn finhakket løk og ingefær og kok dette i noen minutter. Ha i frukten og gi det hele et oppkok.

La chutneyen koke på middels varme til den begynner å tykne og smak til med salt og pepper.
Ha den over på rene glass og avkjøl. Kan oppbevares uåpnet i kjøleskap i flere måneder.