Villmarksferie i Børgefjell

panorama_slider

Så gikk startskuddet for høstjakta og kjæresten stakk til fjells igjen. Jeg må innrømme at jeg er litt misunnelig og kjenner på vemodet over at sommeren er over. Samtidig blir jeg så glad når jeg tenker på alle de fine turopplevelsene vi har hatt sammen denne sesongen.

Vandring og fiske i Børgefjell
Ingenting er bedre enn norsk fjellferie, og at det også er miljøvennlig er en fin bonus. Årets sommertur ble lagt til Børgefjell, med utgangspunkt i hytta vår som ligger rett ved en av innfallsportene til nasjonalparken. Når vi reiser dit tar vi helst toget og reisen tar ca tolv timer. Det er masse fin natur å se på veien og tiden går fort i hyggelig selskap.

Jeg er godt kjent i området fra før, og målet var å gå en ny rute gjennom Børgefjell som går fra Namsvatn via Lille Kjukkelen til Tomasvatn.

pakkeliste_kvadratiskAlt skal på ryggen Det aller beste med fjellferie er det å måtte være avlogga og ikke skulle forholde seg til flere materielle ting enn høyst nødvendig. Det er en utfordring å pakke for to ukers ferie, når alt skal kunne bæres på ryggen. Da er det kjekt med alle disse smarte og praktiske løsningene for komprimering av klær og turutstyr. Når alt er godt planlagt syns jeg at denne formen for ferie er den perfekte kombinasjonen av trening og avkobling fra livet i byen. Noe som kjennes godt for både kropp og sjel og som gir påfyll for livskiten, og gode erfaringer for ettertanke.

Trykk på lenken for å lese et sammendrag fra turen: TURDAGBOK BØRGEFJELL 26.-31. juli 2016

Når det er fisk til frokost, lunsj og middag
I Børgefjell er det ikke noe problem å være sjølberga på ørret, så vi trengte ikke å fylle sekkene med så mye annet enn kaffe, brød, smør og tubeost. Ellers så pakka vi med oss rikelig med nøtter og tørka frukt til å ha lett tilgjengelig. Og så fant vi plass til en liten boks med honning og et par epler sånn at sukkerbehovet ble dekket.
På denne turen skulle vi være ute i fem døgn i strekk, og værmeldingen var litt variert, så vi pakket med oss en suppepose, litt havregryn og et par måltider med Real turmat for sikkerhets skyld. Dette var vi glad for da vi på dag tre ble liggende værfast i teltet til regnet og tordenværet stilnet.
Til fiskemåltidene hadde vi med oss godt med smør til å steke i, salt til koking, sitron og aluminiumsfolie til baking på bål og en pose med melblanding (hvetemel,salt og pepper) til panering. Så var det bare å variere hvordan ørreten ble tilberedt.

Vi laget en liten film fra fisket og påfølgende måltider som ble tilberedt på stormkjøkken.

received_10157196928395257Kleskode til fjells
Noen dager uten tilgang til verken dusj, speil eller garderobe, får en til å tenke over hva man egentlig har behov for. Det er fantastisk deilig å kunne være så avslappet, selv om det går i kattevask og sokkene som er våte av svette må tørkes i soveposen, for å brukes om igjen. Man blir fort veldig praktisk anlagt. Kombinasjonen av varmt vær og mygg gjorde at jeg for eksempel valgte å bytte ut den varme fjellbuksa med å gå med shortsen over en tynn bomullstights som jeg kunne smøre inn med myggolje. Jeg fant ut at myggolja varte lenger på klærne enn når jeg smurte den på svett hud. Det er ikke en stil jeg ville valgt i mer urbane strøk, men det var veldig behagelig!

Erfaringene fra turen fikk oss til å ta en skikkelig ryddesju i klesskapet når vi kom hjem. Så da ble fjellsekkene fyllt opp igjen med alt vi hadde av overflødige klær i skapet. Og alt ble båret til nærmeste Fretexboks.