Pesto av friske moringablader

moringapesto_slider

Jeg har ikke fått meg til å høste av moringatreet vårt før nå. Det har stått her og vært så nydelig med sine frodige greiner at jeg ikke har hatt hjerte til å «ødelegge det». Men nå måtte jeg til pers med saksa, sånn at vi skulle få testet ideen med hjemmelaget moringapesto.

IMAG6015Høsting som nødvendig plantepleie
Moringatrærne har det best når man klipper av toppen og forsyner seg av greinene med jevne mellomrom. Hvis de får lov til å vokse fritt har plantene lett for å bli veldig lange og strantete.

I tillegg til sin skjønnhet som stueplante, har moringatreet en verdi som nytteplante og omtales ofte som mirakeltre og supermat.

Her om dagen ble det det beskjæring med påfølgende pestolaging. Jeg kuttet 1/3 av høyden på treet, og forsynte meg grovt av de frodige greinene.

Etter at jeg hadde plukket av alle bladene til pestoen kuttet jeg stilkene opp i mindre biter. (I følge www.moringamatters.com skal de grønne stilkene være god næring for planten, så jeg la disse tilbake i potta.)

IMAG6074Moringapesto med småbladet basilikum
Da jeg skulle lage Pesto av de ferske bladene, måtte jeg slenge på en neve basilikumblader også for å få nok grønt til en god porsjon. Jeg brukte en ny sort fra kjøkkenhagen som går under navnet småbladet basilikum.(Frø fra Impecta) Denne er ikke like aromatisk som den vanlige basilikumen som man kjøper i matbutikken.
IMAG6055
Ellers så fulgte jeg en helt vanlig oppskrift på Pesto med pinjekjerner, hvitløk, parmesan og olivenolje. Alt ble blandet og most godt i en morter og til slutt smakt til med litt sitron og salt.

Godt ble det og sunt er det og!

Her kan du lese en tidligere post om Moringa:beskjæring av moringa

Og her er en instapost fra forrige gang jeg og kjæresten lagde Pesto. Det er sånn det skal være, med oppskrift på slump.